Home / Dekoration / abstraktionsstol

abstraktionsstol

Det här är inte en stol, det är ett mästerverk, ett konstverk som också kan användas för att sitta. Den koreanska designern WoongKi Ryu baserade elementen i denna stol på motiv och färger på målningar av den ryske konstnären Wassily Kandinsky.

Stolen är främst inspirerad av Kandinskys målning Composition VIII, som har grafiska former och färgglada accenter. Designern ville lyfta fram känslan och meningen med stolen som bara kunde uttryckas abstrakt, och efterlikna hur Kandinsky använde abstraktion i sina målningar.

Kandinsky förkastade den realistiska formen och uttryckte färg och form som härrörde från hans känslor. Inspirerad av dessa uttrycksfulla motiv representerades stolens fysiska egenskaper av abstrakta idéer som är inneboende i dess form snarare än dess objektiva funktion.

Abstraktionsstolen har en träsits med ett ryggstöd av färgglada, spridda former. Designern använde hårt lönnträ för att tillverka den halvcirkulära sitsen, medan ryggstödselementen är gjorda av pulverlackerad metall. En avsats i armstödsstil är toppad med en massiv träkula och nackstödet är gjort av en träskiva. Tre CNC-skurna ben har var och en olika form: en är i form av en ram, en är gjord av en cirkulär stång och en tredje är ett massivt block som är vinkelställt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*