Home / Dekoration / Antika kinesiska lamplyktor
Antika kinesiska lamplyktor

Antika kinesiska lamplyktor

Traditionell asiatisk arkitektur och design har alltid inspirerat människor, och detta är ännu mer fallet idag. Allt fler designers och arkitekter inspireras av dessa två punkter och skapar unika föremål utifrån vad de ser. Lampan vi delar idag är en av dem och den är inspirerad av kinesiska lyktor.

Mario Tsai har precis släppt lyktbelysningsserien, som inkluderar en skrivbordslampa, en golvlampa och en ljuskrona. Trion av ljus, inspirerade av de hundraåriga kinesiska lyktorna, dras tillbaka för att skapa en strömlinjeformad form med enkla linjer. Lamporna ser ovanliga ut då de är moderna och antika på samma gång.

De öppna, kapselliknande formerna kommer med lampskärmar av metallnät eller glas, beroende på vilken typ av ljusintensitet och önskat utseende. Metallgallret tillåter ljus att strömma ut genom de perforerade öppningarna samtidigt som det skapar skuggor. Glaset visar en jämn kaskad av ljus. Det finns olika ytbehandlingar: vit, mässing och svart eller mässing för glasversionen, välj din!

Forntida kinesiska artefakter - Ett par antika kinesiska lyktor.
RESERVERAD // En charmig kinesisk lykta, cirka 1920-talet.  Tillverkad för hand.
RESERVERAD // antik kinesisk lykta, sällsynt kinesiskt siden från 1920-talet.
Till salu |  Antiques.com |  Annonser |  Kinesiska lyktor till salu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*