Home / Dekoration / Badrumsidéer i källaren

Badrumsidéer i källaren

Har du en källare i huset? Du har tur! Skapa en duschkabin eller ett helt badrum i källaren så kommer du inte ångra det! Om du tvekar om det är en bra idé och hur du gör det rätt, hjälper våra idéer dig. Att lägga till ett källarbad är ett stort, komplicerat projekt. Men det betyder inte att du inte kan. Tusentals gör-det-själv-entusiaster gör jobbet framgångsrikt varje år, och det kan du också, eller så kan du alltid anställa några personer som hjälper dig.

Planera noga

Fundera noga på hur du vill att ditt framtida badrum ska se ut och ta reda på var du vill ställa ett badkar, var du har duschkabin, toalett eller ångbad. Var försiktig eftersom nästa steg är installationen och det finns inte mycket du kan göra efter det.

Isolera och installera ordentligt

Isolera badrummet i källaren ordentligt, annars kommer du inte att kunna gå dit under de kalla månaderna. Gör VVS rätt. Om du tvekar att du kan göra detta är det bara att anlita några rörmokare.

Dekorera ditt källarbadrum

När den svåraste delen av jobbet är klart, bestäm vilka färger du vill ha här. Dekorera enligt den stil du väljer, men det är bättre att välja några ljusa nyanser eftersom de visuellt kommer att komplettera ditt badrum och reflektera ljusen. Om inte, gå till neutrala eller varma toner för att få dig att känna dig bekväm.

Det finns många stilar som du kan prova för ditt källarbadrum: modernt, minimalistiskt, rustikt, industriellt, retro, bondgård, grov sten och så vidare – det är upp till din smak. Lägg till accenter efter stilen du väljer: mässing för retrobadrum, rörformad och industriell metall för industriella badrum, grovt trä och sten för naturinspirerade.

Var kreativ med inredning, använd olika material och texturer för att passa din stil: trä, metall, olika coola kakel och grov sten, gör en avkopplande oas i källaren. Ta reda på var du ska placera och installera lamporna. Glöm inte att skydda dem från vatten. Det är inte bara vattnet efter duschen, källaren är ofta lite fuktig. Lamporna ska vara tillräckligt starka för att du ska känna dig bekväm. Återigen är detta ett sätt att utöka utrymmet. Glöm inte att i källaren finns det ofta inget naturligt ljus, så det räcker inte.

Voila, när arbetet är klart är det dags att njuta av det, gå dit, tända ljus och koppla av i ett badkar eller ångbad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*