Home / Dekoration / Badrumsinredningstrender 2020

Badrumsinredningstrender 2020

2020 är officiellt här, det nya decenniet har börjat och det är hög tid att göra allt du ville göra och prova allt du ville prova. Ville du påbörja en badrumsrenovering i år? Då är denna sammanfattning för dig – vi har samlat de hetaste trenderna inom badrumsinredning och design för 2020 och år framöver. Dessa är förutsägelser från kända designers. Så bli inspirerad att välja några!

Atmosfäriska och mörka badrum

Badrummen är vanligtvis ljusa och ljusa, men stämningsfulla och mörka rum blev mycket populära för några år sedan och denna inredning blir mer populär för varje år. Den här trenden gäller även för badrum: lynniga och mörka gör att du känner dig avslappnad, vilket är bra för blötläggning.

Minimalistiskt badrum

Less is more, och den minimalism som tar över världen bevisar det varje dag. Även om ditt hem inte är så minimalt men åtminstone är modernt, varför inte göra ditt badrum minimalistiskt? Du får ett rent utrymme, och när det är rent och smidigt verkar det alltid större, vilket är en annan fördel.

betong-

Betong är en annan trend som tar över våra hem och gör dem djärvare och grövre, och detsamma gäller badrum. Betong är ganska billigt, hållbart och passar många typer av inredning. Du kan använda den på väggar, golv, tak, till och med badkar och handfat med mera.

Formade plattor

Glöm alla de där vanliga tunnelbaneplattorna och satsa på nyckfulla former och coola utseenden – pilgrimsmusslor, hexagoner, etc. – allt som passar ditt utrymme. Sådana plattor gör ett stort intryck, och du behöver inte ens använda mörka eller ljusa färger – även neutrala färger gör ditt utrymme sval.

Ovanlig marmor

Marmor är en tidlös lösning för alla utrymmen, den passar alla stilar, den är lyxig och väldigt chic. Med mer offbeat och nyckfulla saker i år, vad du behöver för att dekorera ditt badrum är marmor som är ovanlig och djärv.

Svarta badkar

Att lägga till ett svart fristående badkar till en badrumsdesign ger lite överflöd till utrymmet. I kombination med ovanliga sanitetsarmaturer skapar detta en slående kontaktpunkt i ett annars tyst rum.

Delvis kaklade väggar

Istället för att kakla en hel vägg eller bara de våta områdena som duschen, fäster plattorna på en tavelskena, stolskena eller halvvägs upp på en vägg ett oväntat designelement till ett rum. Det kan också skapa en avsats eller hylla för badrumstillbehör och förnödenheter.

mässingsfinish

Mässingsfinish är fortfarande ett bra sätt att tillföra lite lyx till ditt liv. Det här är kanske den mest tidlösa metalliska nyansen att använda och den fungerar alltid. Ta med mer mässing i ditt utrymme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*