Home / Dekoration / Bakstycken i betong kök

Bakstycken i betong kök

Betong är ett mycket populärt material för heminredning och kan användas i många miljöer, från industriella till boho-utrymmen. Det fungerar bokstavligen för alla rum från badrummet till sovrummet om det passar din design, men idag ska jag diskutera något mer detaljerat: betongköksstänk. Fungerar de eller inte? Är de värda det eller inte? Låt oss ta en titt på för- och nackdelarna och avgöra.

fördelar

Betong är väldigt trendigt. Det är en bra idé att ge rummet en kantig känsla. Användningen av bakstycken av betong ger textur och djup till inredningen. Den är inte bara lämplig för industriella eller minimalistiska utrymmen, utan används också i många andra kök: i modern, art deco, vintage och många andra.

Betong finns i många olika former: den kan anta alla former, fläckar, texturer och ytbehandlingar, så att du kan hitta något för varje köksstil.

Betong är inte dyrt jämfört med marmor, kvarts och andra dyra lösningar. Jag kan säga att detta är ett mer budgetvänligt alternativ, speciellt om du gör det själv.

Nackdel

Betong är mycket känsligt för fläckar och många andra brister som kan uppstå. Detta beror på att det porösa ämnet kan absorbera vätskor och till och med bakterietillväxt. Det är därför det är otroligt viktigt att täta ytan under installationen. I teorin gör tätning dina mätare resistenta mot smuts, repor och värme. Tyvärr visar förseglad betong också spår, speciellt olivolja, rött vin, juice eller kaffe. Även vattenfläckar kan förhindra att backsplashen ser väldigt snygg ut. Så om du är ett freak, välj andra backsplashes eller åtminstone lägg till en glasruta om det behövs. Vissa ägare väljer en helglasad backsplash.

Betong kan spricka: Detta är en risk förknippad med bänkskivor av betong, oftast när de gjuts på plats snarare än prefabricerade. För att förhindra detta kan du lägga till fiberarmering, armeringsjärn och/eller trådnät. Men om dessa fortsätter att dyka upp kan de repareras.

Betongväggar behöver underhållas. Försegla din backsplash vart till vart tredje år. Undvik slipmedel och skrubber som kan skada tätningen. Tänk på alla dessa för- och nackdelar och avgör om betong är värt det eller inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*