Home / Mode / balettskor
balettskor

balettskor

Klassiska balettskor är vanligtvis gjorda speciellt för professionella dansare. Pointeskorna som krävs för dans finns i olika hårdhetsgrader. Beroende på balett är hårdare eller mjukare par att föredra.

Klassificering av kategorin balettskor

Baletttofflor, varje liten dansares dröm. Många behöll dem som barndomsminnen som vuxna gjorde. Balettskor är vanligtvis gjorda av rosa satin med mjuk mocka eller nappasula. De bärs för balettövningar.

krav och olika modeller

Det är viktigt att foten i skorna kan röra sig lätt och rulla smidigt. Sulan ger något på det släta balettgolvet, men saktar ner glidningen för mycket.

Barnbalettskor bärs främst av flickor och liknar traditionella gymshorts. Balettskor för tonåringar eller vuxna finns för både kvinnor och män. Dammodellerna är vita, silver, guld och rosa, herrmodellerna är mer svarta, vita och mörkblå.

pointe skor

Mer avancerade ballerinor bär så kallade pointeskor. Det är balettskor som är förstärkta i tårna med ett styvt inlägg. Detta är mycket obehagligt vid normal gång, men tillåter längre perioder av balansering och vändning direkt på tårna. Pointe skor kommer vanligtvis med långa satinband i samma färg knutna över ankeln, vilket säkerställer att skon hålls optimalt på foten.

Dansoft
Skor - Balettskor |  DiscountDance.c
Baletttofflor av Noel Streatfei
Balettskor av Noel Streatfeild - Recension |  Barnböcker |  Det där .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*