Home / Dekoration / Beadboard kök backsplashes

Beadboard kök backsplashes

Beadboard är en serie smala träplankor uppställda vertikalt. Mellan varje planka av trä finns en liten fördjupning eller vapen, även känd som en ”pärla”. Idag kommer de flesta pärlskivor i långa, monolitiska paneler som är lätta att installera och efterliknar utseendet på smala vertikala plankor.

Beadboard är ett mycket praktiskt och vackert val för köksväggar och/eller tak då de är lätta att rengöra. Den kan betsas eller målas och är särskilt lämplig för gårdskök, lantkök eller havsnära kök. Beadboard ger ett rent utseende till alla rum och är ett enkelt sätt att lägga till arkitektoniska detaljer till vanliga gamla väggar. Förutom köksväggar och tak kan beadboard även användas för köksstänk.

Enkel installation är en av de största fördelarna med backsplash i köket med beadboard eftersom du kan använda färdiga plåtar och din backsplash kommer att ta mindre än en helg att installera. Sist men inte minst är priset på Beadboard Kitchen Backsplash betydligt lägre jämfört med andra alternativ.

Välj pärlbräda

För det första vill du tänka på brädans bredd och pärlans djup. Bredare brädor kommer att lugna ner sig i ett hektiskt, trångt kök, medan smalare brädor är ett utmärkt val när du ska knyta ihop ett stort utrymme. Ju djupare pärlan är, desto mer hantverkare blir du. Observera dock att även mycket djupa spår är svåra att rengöra.

Använd färg för att lägga till modern stil

Du behöver inte hålla dig till de traditionella nyanserna av vitt och grädde när du målar. Du kan måla din pärlskiva med valfri färg för att förstärka temat för ditt köksinredning och för att matcha eller kontrastera färgen på dina skåp om du så önskar. Prova en mörk beige, skifferblå eller mintgrön för en lite lantlig men edgy look.

rengöring

Beadboard sidospår har den extra fördelen att mindre fog och mögel gömmer sig från din borste eftersom det inte finns några skarvar. Det främsta skälet mot att välja en pärlskiva är att den med tiden kan bli utsatt för smuts, smuts, fett och matpartiklar som fastnar i spåren. Eftersom trä är lite ömtåligt, håll dig borta från de hårda rengöringsprodukterna du kan använda på din spishäll och bänkskivor. Torka av allt du kan med en mikrofiberduk, använd sedan en vatten- och vinägerlösning för att få riktigt svåra områden med en tandborste eller liten, mjuk borste för att komma mellan springorna.

Sammantaget är beadboard bra för köksstänk. Detta är ett material med många fördelar och det är enkelt att installera själv. Beadboard ger ditt kök en mysig, rustik touch eller gör ett djärvt uttalande med en kontrasterande färg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*