Home / Dekoration / Bergsluttningshus med takterrass
Bergsluttningshus med takterrass

Bergsluttningshus med takterrass

Studio EON har krönt detta hem i Sydkorea med en sluttande yta som fungerar som byggnadens tak och fasad. Beläget på en svag sluttning i den bergiga topografin i Wonju stad, omfattar projektet tre volymer uppdelade under det sluttande taket. Detta är en hyllning till Kam Ak-bergets sluttning i lokalerna.

Studio EON designade en terrass på det sluttande taket som vetter mot de östra bergen i regionen och erbjuder invånarna spektakulära vyer. I planen består huset av tre volymer, som är arrangerade så att de vetter mot uppfarten och på så sätt bjuder in besökare. Eftersom regionen är ett av de kallaste områdena i Sydkorea bidrar de kompakta volymerna också till projektets energieffektivitet.

Punkter där taket ansluter till väggen bildar flera skärmtak, takfot, balkonger och innergårdar, som alla fungerar som övergångsutrymmen mellan inomhus och utomhus. Medan den norra fasaden har begränsade öppningar har den södra fasaden större öppningar som låter dagsljus komma in i det inre. Dessutom sträcker sig en del av taket till vardagsrummet och bildar en takfot som filtrerar sommarens solljus.

Terrassen på andra våningen, ansluten av både den yttre spiraltrappan och den inre trappan, erbjuder oavbruten utsikt över regionen. Den mycket stora terrassen låter invånarna njuta av utsikten österut, särskilt vid soluppgången, samtidigt som den ramar in den omgivande landsbygden och tar in naturen inomhus.

Markplansbild Snedtak designterrass på det moderna taket.
Observationsdäck |  änkor gå, däck, hus de
Modernt sluttningshus med takterrass - DigsDi
Shawl House av Y+M Design Office har ett tak som sluttar nedåt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*