Home / Dekoration / Betonghus på en brant sluttning
Betonghus på en brant sluttning

Betonghus på en brant sluttning

LLF House är designat av Studio Obra Arquitetos och är en absolut charmig byggnad i São José dos Campos, Brasilien. En avgörande faktor för utformningen och fördelningen av utrymmena var det faktum att platsen har en mycket brant sluttning. Huset är också ganska litet jämfört med den totala storleken på fastigheten. Som ett resultat placerade arkitekterna den i mitten av tomten och strukturerade den i två våningar.

Omgivet av växtlighet ser huset perfekt ut här. Den svarar med nåd på denna svåra topografi och har en mycket stark relation till den närmaste omgivningen och naturen i allmänhet. Taket på första våningen fungerar också som golv för en plan yta på vilken de övriga rummen kan sträcka sig utåt. På detta sätt får båda nivåerna en sömlös anslutning till uteområdet. Dessutom saknar de sociala utrymmena stela barriärer och flyter sömlöst in i varandra. Detta säkerställer flexibilitet och frihet genom hela planlösningen.

Bottenvåningen (eller källaren) rymmer de privata utrymmena, beroende på hur man ser på det: fyra sovrum anslutna till en trädgård. På översta våningen (eller huvudplanet) finns de gemensamma utrymmena, samt garage och serviceytor. Alla rum har en stark koppling till uteområdet och kan lätt öppnas där på grund av förekomsten av glasväggar/skjutdörrar.

Samtida betonghus på en brant sluttning - DigsDi
Brant sluttning |  Daglig Ic
Skulpturellt betonghus byggt på en brant sluttning |  containerhus.
Ashida Architects placerar ett Atami-tornhus i betong på en brant sluttning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*