Home / Dekoration / Cedar Clad Modern Home Extension
Cedar Clad Modern Home Extension

Cedar Clad Modern Home Extension

Detta hem är en cederträsklädd förlängning av en duplex i Birmingham. Det byggdes och inreddes av Intervention Architecture för en illustratör och fick sitt namn – Illustrator’s Botanical House.

Teamet öppnade upp bostaden så mycket som möjligt. Ljuset faller från den nordostvända trädgården och det extra utrymmet har en starkare samling med grönskan till utsidan. På baksidan av huset fyller ett stort vardagsrum, kök och matplats tomtens fulla bredd och leder in i den utskjutande tillbyggnaden med skjutdörr. På övervåningen finns ett sovrum och badrum på den mer privata första våningen, som nås via en trappa i mitten av huset.

De utökade sällskapsytorna översätts till en stenlagd uteplats i kalksten genom ett stort burspråk och intilliggande dörrar. De ursprungliga träramarna har bytts ut mot svarta aluminiumramar i Crittall-stil, vilket ger hemmets källare en lite industriell känsla. Vit formicaplywood, bänkskivor av betong och ytbehandlingar av naturligt trä används i hela vardagsrummet, köket och matsalen, i motsats till det lite grövre trädgårdsrummet, som accentueras av ett rikt grönt band runt den nedre halvan av väggarna.

För att ytterligare betona bostadsutrymmet inomhus/utomhus använde de återvunna, slipade sexkantiga terrakottaplattor i trädgårdsrummet för att lägga till värme och grov textur till utrymmet mellan huset och kalkstensplattorna. Denna användning av gröna accenter fortsätter i huvudbadrummet med akvamarinkakel. Svarta lampor i badrummet påminner om de svarta fönsterbågarna.

En kort hall leder från husets framsida in i dessa nya, öppna ytor, där de invändiga golven har valts för att ge en känsla av kontinuitet. För golvet föreslog teamet ett modernt, längre format av fiskbens-ekplankor för huvudrummet som kompletterade de mindre befintliga fiskbensblocken i hemmets hall.

Cedar-Clad Modern Home Extension i Birmingham - DigsDi
Modern cederträklädd träramsförlängning på traditionella viktorianska golv.
Modern Extensions Design Gallery - Bostadskonstruktion och renovering.
Arkitekter specialiserade på lågenergidesign |  hus tillbyggnad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*