Home / Dekoration / Dekorera organisera barnrum

Dekorera organisera barnrum

Vi fortsätter att ge några råd om hur man organiserar ett barnrum och idag vill jag prata om design och inredning av barnrum, inte för de små och inte för tonåringarna. Om du har ett litet barn bör du skapa ett fint utrymme för dem så att ditt barn känner sig glad och trygg när de kommer tillbaka till rummet. Hur fungerar det?

Oavsett vilken stil och inredning du väljer, bör ett barns sovrum ha en sovplats, en arbetsyta, en lekplats och elegant organiserad garderob och förvaringsutrymme. Låt oss ta en närmare titt på dem.

Sovzonen

Gå hit för maximal komfort och mysighet, gör det till ditt barns privata hörn där de kommer att känna sig avslappnade. Sängen spelar huvudrollen här: den ska vara bekväm och söt, och självklart ska den lyfta fram rummets dekoration. Det kan vara väldigt kreativt: husformat, lastbilsformat eller båtformat. Lägg till en baldakin om det är ett litet prinsessrum eller din pojkes favoritaffischer på väggen och en lekfull lampa på nattduksbordet.

Studie- och kreativa området

Barn älskar att skapa, rita, måla, göra vad de vill! Och de måste också lära sig lite, så det borde finnas ett lärrum. Ett skrivbord med förvaringsutrymme, en bekväm stol eller en bänk är bra idéer för alla rum. Håll dem i samma stil som rummet som helhet. En annan bra idé är ett långt skrivbord på väggen: det sparar mycket utrymme och är perfekt för delade rum. Ditt barn kan också bjuda in vänner och alla har tillräckligt med utrymme på skrivbordet.

Omfattningen

Lek är en av de viktigaste sakerna i ditt barns liv. Så skapa en bekväm zon att leka i och bjud in små vänner att leka tillsammans. Om du har tillräckligt med utrymme kan du ordna ett separat lekrum. Om inte, lägg till en lekhörna till lekinredningen. De populäraste föremålen för en lekhörna är en tipi, ett skrivbord eller tavlavägg för att rita och designa, olika leksaker, ett lekkök etc. Här beror allt på ditt barns smak och önskemål.

Ordna en barngarderob

Efter att ha dekorerat hela det föregående rummet återstår bara en fråga: var ska ditt barn förvara alla sina kläder och skor? Om du har tillräckligt med utrymme, gör en garderob eller inbyggd garderob och lägg till hyllor, galgar, krokar och hållare. Om inte finns det en trendig lösning – en provisorisk garderob som gör att kläder och skor kan bli en del av inredningen. Glöm inte att placera en skänk för mindre saker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*