Home / Mode / diamantringar
diamantringar

diamantringar

En diamantring gjord av fint guld eller silver är dekorerad med en specialslipad diamant. Den så kallade briljanten är bara en riktig diamant om den faktiskt har skurits till en mycket specifik form, briljantslipningen.

Klassificering av kategorin diamantringar

Briljanta ringar är fingerringar i guld, silver eller platina som har en eller flera diamanter insatta i dem eller i en inställning på ringens yta.

Egenskaper för det briljanta snittet

Diamanten är en diamant som har bearbetats i en specialslipning, den så kallade briljantslipningen, och därför bär dess namn. Detta snitt kännetecknas av en särskilt hög briljans och en enorm glans, eftersom minst 32 facetter och den så kallade plattan är slipad på diamanten.

I den nedre delen finns en cirkulär lista och minst 24 fasetter. Detta är den i särklass vanligaste diamanten och endast diamanter slipade på detta sätt kan kallas briljanta.

typer av diamanter

I grund och botten finns det flera lysande former som skulpteras i olika typer av snitt, såsom:

  • Finjusteringen är lysande
  • Parker Brilliant eller
  • den skandinaviska standarddiamanten.

Briljanta ringar är mycket populära bland kvinnor eftersom de inte bara ser underbara ut och är en riktig höjdpunkt på varje kvinnas finger tack vare deras glittrande gnistra, utan också alltid som en statussymbol. I mångas ögon är diamanter ett uttryck för ren lyx och anses därför vara prestige.

Amazon.com: Aimys 925 Silver Elliptical Perfect Cutting 3ct CZ.
Amazon.com: Förlovningsringar för kvinnor 14k guld diamantringar.
Coast Diamond LC5395RG Förlovningsringar |  Sök efter Long Jewele
Pave Halo och Shank Diamond Förlovningsring (rund) |  14K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*