Home / Dekoration / Djärv modernistisk bostad
Djärv modernistisk bostad

Djärv modernistisk bostad

Designad 1953 av den modernistiska arkitekten Marcel Breuer, är Neumann Residence i delstaten New York en unik och sällsynt historisk skatt som har omsorgsfullt restaurerats för att behålla sin eleganta modernistiska prakt.

Residenset ligger på en imponerande 8 hektar stor kulle och erbjuder panoramautsikt över Hudsonfloden. Varje tum av detta mästerverk byggdes för konstnären Vera Neumann och återupplivades av dess tredjepartsägare och utbildade Breuer-anhängare. Hemmet är 377,56 kvadratfot, har sex sovrum och fyra badrum. Ansett som ett mästerverk av sin skapare, är det ett envånings, ljust bostad med vita, röda och blå betongväggar som fyller ut det omgivande landskapet och gör det mesta av dess distinkta läge tack vare dess fönster från golv till tak som är sammankopplade med utsidan.

De nuvarande ägarna, som köpte huset 2014, har renoverat det, behållit Breuers ursprungliga design och fört det in på 2000-talet. Idag består den av moderna bekvämligheter och apparater, men dess modernistiska känsla är fortfarande intakt. Både huvudbyggnaden och pensionatet har tillgång till en inomhuspool, som tillkom i början av 1970-talet när Breuer återvände på von Neumanns begäran. Andra bekvämligheter inkluderar en utomhuspool, ett vattenfall och stenväggar och uteplatser.

Djärvt modernistiskt residens med utsikt över Hudsonfloden - DigsDi
Detta residens i Sarasota bygger på områdets djärva stil.
Ett djärvt modernistiskt hus Plastolux |  Modern arkitektonisk design.
Foto 1 av 9 på detta residens i Sarasota visar den djärva stilen av .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*