Home / Dekoration / Färgglad Mondrian lägenhet
Färgglad Mondrian lägenhet

Färgglad Mondrian lägenhet

Rustem Urazmetov har avslutat sitt Mondrian-inredningsprojekt i Moskva, Ryssland. Arkitekten använde ett icke-standardiserat interiörfärgschema för att uttrycka ägarnas individualitet genom ljusa färger och minimalistiska former.

Rustem Urazmetovs lägenhet i öppen planlösning designades för ett ungt par med ett barn. Vardagsrummet, köket, hallen och sovrummet bildar ett enda öppet utrymme, medan sovrummet kan separeras med glaspartier och gardiner. Toalett och badrum var delat, det senare med duschplats och bastu. Stilen på interiören påminner om 1900-talets avantgardekonst och Bauhaus-skolan, och är särskilt influerad av Piet Mondrians verk.

Alla funktionella områden har en specifik färg, och huvudvolymen i varje rum är monokromatisk och grafisk. Detta understryker de centrala elementen i lägenheten, såsom entrén och sovrummet i vardagsrummet med öppen planlösning. Vardagsrummet är visuellt separerat av en bar som lägger till den nödvändiga grafiken. Sovrummet är målat gult, vilket är ovanligt för ett privat utrymme. Med tanke på det molniga och gråa Moskvavädret kommer detta val av färger att hjälpa till att lysa upp interiören. Barnkammaren målades i en liknande färg.

Förutom den allmänna stilen antogs också de grundläggande principerna för ergonomi i Bauhaus-skolan. Varje funktion i inredningen är skräddarsydd efter lägenhetsinnehavarens behov. Belysningen döljs så mycket som möjligt av inbyggda LED-profiler. Varje rum har olika belysningsmetoder, designade för att belysa alla områden med olika intensitet, skapa ett gemensamt fyllningsljus eller framhäva vissa delar av interiören.

Foto 4 av 7 av 6 Färgglada geometriska byggnader inspirerade av Piet.
6 färgglada, geometriska byggnader inspirerade av Piet Mondrian - Dwe
Joseph Giovanninis New York Mondrian lägenhet |  Mondrian.
MICKE datorarbetsstation - vit - IKEA 2020 |  Lägenhet .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*