Home / Dekoration / Flamländsk husförlängning
Flamländsk husförlängning

Flamländsk husförlängning

Detta är en förlängning av ett flamländskt hus, det är bara 5,5 meter brett och 18 meter djupt, typiska mått för ett belgiskt radhus men ändå utmanande. Den Antwerpen-baserade praktiken ismarchitecten har lyckats aktivera kreativitet för att möta dessa begränsningar.

Arkitekterna designade en öppen konfiguration som sträcker sig över hela djupet av hemmet, som kombinerar det renoverade huset på framsidan och det nya enplansförlängningen på baksidan, vilket visuellt förbinder gatans fasad med bakgården. Små skillnader i golvhöjd och smart användning av fria material skapar distinkta zoner utan behov av mellanväggar, medan användningen av takfönster och speglar säkerställer att hemmet är jämnt ljust och luftigt trots sitt långa djup.

Arkitekterna använde strategiskt ett begränsat utbud av material i olika applikationer och konfigurationer. Den blonda naturliga ådring av träväggpanelen i vardagsrummet återspeglas i trätaket i köket/matsalen, vars underliggande struktur är halvt bisarrt synlig, såväl som i flera möbler av skandinavisk enkelhet och frodig. ljusrosa matta som ger vika för ett polerat betonggolv som sticker ut fortsätter till uteserveringen.

Ljusare och mörkare grå färger kompletterar denna blygsamma färgpalett, vars dämpade känslighet kryddas av marmorn som används för bänkskivan och baksidan i köket. Marmorytorna med en virvel av röda och bruna reflektioner livar upp utrymmet med expressionistisk passion och ekar stensättningarnas jordfärger på uteserveringen. Övergången mellan inomhus och utomhus underlättas också genom att man använder en spegel från golv till tak på sidan av köksskåpet, vilket ger utsikt över bakgården från matbordet, medan en hörnspegel integrerad i köksbänken skapar lekfulla reflektioner.

Flamländsk tillbyggnad i modern stil - DigsDi
Detta hem i flamländsk stil i Belgien erbjuder ett mycket modernt tillägg.
Renovering och tillbyggnad av en flamländsk villa av Martens-Brunet.
FÖRE och EFTER - Renovering och tillbyggnad av en flamländsk villa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*