Home / Dekoration / Förhöjd trähustillbyggnad
Förhöjd trähustillbyggnad

Förhöjd trähustillbyggnad

Porto-baserade arkitekten Carlos Castanheira har slutfört inredningen av ett rymligt bostadshus i centrala Portugal. Vid renoveringen av Barrocas-huset tillkom två flyglar och en träpanelspaviljong öster om huvudbostaden. Paviljongen ligger på fastighetens högsta punkt bland tallarna som befolkar platsen. Beställaren bad om en isolerad byggnad som skulle fungera som ett autonomt boende med böcker, musik och till och med en modelljärnväg.

Eftersom träplankorna som klädde paviljongen inte når marken ser paviljongen ut att sväva ovanför den böljande terrängen. En betongtrappa ger en känsla av ankomst, med strukturen i kontrast till resten av hemmet. Internt placerade Carlos Castanheira noggrant byggnadens fönster och två terrasser för att maximera naturligt ljus och utsikt. På andra håll lade arkitekten till det ursprungliga huset två nya flyglar som fungerar som vardagsrum och sovrum.

Den nya boytan har designats för att öppna lägenheten mot det omgivande landskapet med en veranda som erbjuder vidsträckt utsikt. Strukturen, byggd på trästöd med koppartak, ger också skydd för bilar som vill parkera under utomhusterrassen. Sovrummet anpassar sin volym och tak till den befintliga strukturen samtidigt som det hävdar sin egen personlighet och samtid. Interiörerna är gjorda av ljust trä, vilket gör dem mer och mer ombonade. Betonggolven är slitstarka och glasväggar ger utsikt och släpper in mycket naturligt ljus. Möblerna är moderna och till och med vintage, mestadels i neutrala och naturliga färger. Utrymmena är så öppna som möjligt, vilket gör att flyglarna och huset känns luftiga och rymliga.

Contemporary High Rise Home Extension - DigsDi
ökad förlängningInspirationist |  Inspirationi
Ett upphöjt helglasat uterum inramat i ek och Douglas ek.
Mullet House i Melbourne av mars Studio |  Arkitekt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*