Home / Mode / fotbollsskor
fotbollsskor

fotbollsskor

Fotbollsskor bärs av fotbollsspelare för att säkerställa en stabil och säker fot på fotbollsplanen. De brukar delas in i kamskor, multikamskor eller nitskor, som kan förses med inskruvade nitar.

Klassificering av kategorin fotbollsskor

Fotbollsskon är den viktigaste utrustningen för en kicker. Mycket beror på att man väljer rätt fotbollsskor: fart i starten och bra bollkänsla.

Förutsättningar för en bra fotbollssko

Entusiastiska fotbollsspelare, oavsett om de är Bundesliga-spelare eller juniora länsfotbollsspelare, behöver speciella skor som är optimalt anpassade för de olika underlag de spelar på. Generellt skiljer man på olika sulor:

  • AG – konstgräs (för konstgräs)
  • FG – Firm Ground (för naturligt gräs och lera)
  • HG – hård mark (för lera och konstgräs)
  • IN – inuti (för interiörgolv)
  • SG – Soft Ground (för naturligt gräs & djup, fuktig, lerig mark) och
  • TF – Torv (för hårda golv).

Om du spelar på naturgräs behöver du skor med tjocka och djupa dubbar. De håller den djupa och hala gräsmattan i regnet. Däremot bör föräldrar som vill köpa rätt fotbollsskor till sina barn undvika skruvar.

Fler och fler fotbollsplaner, särskilt på juniorplanen, är utrustade med den lättskötta konstgräsplanen. För detta ganska tråkiga och hårda gummi finns speciella skor med kortare och tunnare hack. De ger foten rätt stöd på konstgräset – och skyddar mot skador.

Den tredje fotbollsskovarianten är den rena inomhusskon. Du kan trampa på konstgrässkorna inomhus, men riktiga skor för inomhusfotboll har bättre grepp och är även en fördel för snabba tryckrörelser i trånga utrymmen.

Skon ska sitta, den får varken glida eller ha för mycket ”luft”. Rätt fotbollssko är en feel-good sko. Han tycker väldigt mycket om att trampa. Däremot bör form och färg inte spela en dominerande roll som urvalskriterier. Hans livs första fotbollssko bör sparas till lycka.

Nike Mercurial Superfly 7 PRO FG Fotbollsskor Fotbollsskor Röda.
Herr High Top Training Ankel AG Sole Outdoor Clamps Fotboll.
Vilken sko är att föredra för att spela fotboll inomhus på betong?
Leoci Hot Rea Herr Big Size Fotbollsskor High Ankel Football.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*