Home / Mode / Halvärmade skjortor
Halvärmade skjortor

Halvärmade skjortor

Skjortor eller herrskjortor med korta ärmar vid armbågarna kallas halvärmade skjortor. De är idealiska för sommartemperaturer och finns i butik i alla möjliga färger och mönster.

Klassificering av kategorin kortärmade skjortor

Den är en viktig del av herrgarderoben och bärs av män i alla åldrar – den halvärmade skjortan. Namnet ”Hemd” härstammar från det gamla högtyska ”Hemedi”, som bäst översätts som ”skinn”. Detta var också det ursprungliga syftet med skjortan: att täcka kroppen så fullständigt som möjligt – så nära huden som möjligt.

funktioner och sektioner

Det viktigaste med halvärmskjortan är – som namnet antyder – längden på ärmen. Dessa slutar vanligtvis i mitten av överarmen, men kan även nå armbågen.

På vissa stilar kan remmarna variera i längd beroende på humör, eftersom de kan vridas upp från armbågen och sedan hållas på plats med en tygflaska och knapp. Den här ärmversionen är dock reserverad för casual skjortor eftersom den ger outfiten en mycket sportig look.

Den totala längden är mellan ”stor midjelängd” och ”golvbeläggning”, vilket tillfredsställer alla modepreferenser. Den är luftig men ganska rymlig och, som alla herrskjortor, retad från vänster till höger. Patchfickor finns ofta i bröstområdet. De vanliga halsringningslösningarna är fliken eller button-down kragen.

material

I de flesta fall är materialet som används en hudvänlig, skrynkelfri och lättskött bomullsblandning, men det finns även halvärmar av siden eller linne.

I motsats till den avslappnade och sportiga T-shirten är den monokroma skjortan ganska upptagen och – särskilt under den varma årstiden – det idealiska alternativet till den långärmade skjortan. Bäraren ser alltid ”korrekt uppklädd” ut utan att se för sportig ut.

Snygg vit halvärm casual skjorta |  Stylzzz |  herrhalva.
TheFitSquare svart linneskjorta med halv ärm för män, 345 Rs/st.
Blå halvärm casual tryckt skjorta |  Endast på sourgrape.wooplr.
Rödbrun halvärmad skjorta för 500 Rs / styck |  आधी आस्तीन.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*