Home / Dekoration / Hem med tre olika höjder
Hem med tre olika höjder

Hem med tre olika höjder

Arkitekturstudiorna SNARK och OUVI har byggt ett hus i Saishikada, ett trähus med sadeltak i förorterna till Midori City, Japan. Den rektangulära bostaden ligger på en hög kulle på en platt tomt tio fot ovanför huvudvägen och har utsikt över den omgivande landsbygden. Invändigt är huset fördelat på två våningar samtidigt som dess planlösning etablerar ett staplat förhållande mellan dess olika funktioner.

Bostaden består av två plan, där bottenvåningen består av kök, vardagsrum och matsal samt sovrum, alla anslutna till trädgården genom flera öppningar. På denna våning finns också studion, som ser ut att sväva i sidled och har ett stort fönster med fantastisk utsikt över det omgivande området. Små bulor sträcker sig utåt längs långsidan av den rektangulära planen och fungerar som förvaringsutrymme för kök, badrum, entré och andra apparater. Genom att utforma sidoväggarna i 45 graders vinkel blir de bärande väggar som verkar i båda riktningarna för att skydda strukturen från jordbävningar. Vissa bärande väggar är placerade mellan rum, men det finns inga konstruktionsväggar inuti.

Arkitekterna ritade ett mörkt, tunt utrymme på andra våningen, bestående av två balkar med en springa och fyra förskjutna pelare som bär upp sadeltakets 19 m spännvidd. Detta rum inkluderar DJ-båset och barnrummet. Medan första våningen är designad för att kännas nära den naturliga miljön, är andra våningen mer som ett observationsdäck, med utsikt över det omgivande landsbygden. Det inre utrymmet med det stora lutande taket erbjuder invånarna en rik upplevelse genom de staplade utrymmena medan de går i vardagen.

Minimalistiskt hem med grund i tre olika höjder - DigsDi
Tre vaser i olika höjd med omatchade rosa blommor.
Hur man stylar en byrå 2020 |  Heminredning, hög med böcker.
Amazon.com: CYS EXCEL multifunktionsset med 3 st glasljus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*