Home / Dekoration / Hemma på en sluttande sida
Hemma på en sluttande sida

Hemma på en sluttande sida

Arnau Estudi d’Arquitectura har byggt ett privatboende på en liten kulle på gränsen mellan en by och en skog i Katalonien. Inbäddat inom markens konturer och med panoramautsikt över frodig grönska, strävar Waldstein-hemmet efter att etablera en relation med den naturliga omgivningen.

Byggnaden i tre våningar är ett framstående landmärke och en symbolisk port till skogen. Arkitekten designade schemat för att maximera platsen. Planen vänder till exempel grannar i norra kanten ryggen och öppnar upp mot naturen i söder. På denna höjd sträcker sig boytan utåt till en terrass, vilket gör att de boende kan njuta av den naturliga omgivningen.

Från huvudhöjden kommer boende in i huset under en stor självbärande volym. Efter att ha tagit trappan kommer du till ett stort öppet kök, matsal och vardagsrum. Lokalen är ljus och modern, kännetecknad av vita ytor, exponerade betongelement och trägolv. Naturligt ljus översvämmer interiören tack vare ett enormt hörnfönster som också tjänar till att rota hemmet i sitt sammanhang.

Från utsidan uttrycker sig huset främst i en betonghud, vilket ger projektet namnet ”Waldstein”. Vertikalt betsade trälister kompletterar och kontrasterar med den grå betongen, ger volymdjup och relaterar till skogsmiljön. När det blir mörkt artikulerar det varma gula skenet i interiören också designen och livar upp arkitekturen.

Detta hem designades med ett högt tak som möjliggör stora.
Tips för att bygga i sluttande terräng Först i Architectu
Smart placering Lutande plats Hemidéer - Hemplaner & ritning
hus på en sluttande plats - Google Sök |  Ladugård Monitor Building Ho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*