Home / Dekoration / Hög stuga Litet fotavtryck
Hög stuga Litet fotavtryck

Hög stuga Litet fotavtryck

Detta hus ritades och byggdes av arkitekterna Christine Arnhard och Markus Eck från Atelier Arnhard och Eck Architekten. Den är bara 4 meter bred och 13 meter lång, vilket inte är mycket med någon standard. Huset ligger i Oberaudorf i Tyskland och fungerar som fritidshus.

De mörka ytterväggarna ger hemmet en möjlighet att smälta in i omgivningen och se mindre påträngande ut än andra strukturer. Det sneda taket är täckt med solpaneler i form av tegelpannor. Dessa producerar mer energi än vad huset behöver och kan dela den med grannhusen. Ytterväggarna är klädda i massivt trä, med de inre delarna fodrade med adobe tegelstenar som ger utmärkt värmeisolering. Entrén och garageporten ligger bredvid varandra och ser inkognito ut som resten av fasaden. Den stora och mycket tunga garageporten är ljusrosa på insidan, vilket ger en finurlig touch till hemmet.

Invändigt hänger rummen samman och detta ger huset en mycket harmonisk atmosfär. Köket och matplatsen kan sticka ut i trädgården soliga sommardagar tack vare de stora skjutdörrarna. Sittdelen har stora panoramafönster som släpper in ljus och vacker utsikt, vilket skapar en stark koppling mellan inomhus och utomhus.

Matplatsen och köket kan byggas ut utanför mot trädgården. De stora glasdörrarna släpper in mycket solljus och erbjuder underbar utsikt över trädgården. Kolla in bilderna på detta fantastiska hem nedan!

Stort fritidshus med litet fotavtryck - DigsDi
Stort fritidshus med litet fotavtryck - DigsDi
Stort fritidshus med litet fotavtryck - DigsDi
Samtida stenladuhus från 1850-talet - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*