Home / Stil / Hur man bär en klänning i 1950-talsstil
Hur man bär en klänning i 1950-talsstil

Hur man bär en klänning i 1950-talsstil

Om du snart ska på ett cocktailparty och vill ha på dig något väldigt kreativt kan du överraska dina vänner med en vintagelook genom att bära en klänning i 1950-talsstil. Det betyder vanligtvis en svängklänning som kommer med en vintagedesign. Även om jag inte har en aning om vad som hände på 50-talet verkar dessa vackra och klassiska svängklänningar vara tidens hetaste. Kom ihåg att styla ditt hår i en vintagestil för att matcha din vintageklänning. För att bättre visa dig hur du stylar den har jag sammanställt en lista över de bästa 1950-talets outfitidéer åt dig. låt oss dyka in

1950-talsklänning i kricka och vit spets


källa

Låt mig börja listan med en mycket intressant vintage skoltjej-look som kommer att vara din nästa cocktailparty-outfitidé. Denna klänning i 1950-talsstil är en kricka och vit svängklänning med vit spetskrage. Kombinera den med vita klackar och en liten grön handväska för att fullborda denna vintagelook.

1950-talsstil marinblå och vit prickig grimma svängklänning

1950-talsstil marinblå och vit prickig grimma svängklänning
källa

Den här klänningen här kanske är något du redan har i din garderob, men för att låsa upp vintagelooken behöver du också styla ditt 1950-tals hår. Bär denna marinblå och vita svängklänning med halterneck med rosa rundade tåklackar för en damliknande look.

Vit och rodnadsrosa swingklänning i 1950-talsstil med blommönster

1950-tals blommig vit och rodnande rosa svängklänning
källa

En klänning med blommönster kan också ge dig den där vintagekänslan, speciellt om klänningen kommer i vitt och rosa. I detalj är det en rodnad rosa och vit midi-swingklänning med ett blommönster. Kombinera den med ett par rosa klackar med banddetaljer. Resultatet är en väldigt vintage och lekfull look.

1950-talsstil med djup V-ringad mörkgrön svängklänning

1950-talsstil med djup V-ringad mörkgrön svängklänning
källa

Ibland är det färgen som ger dig den där vintagekänslan. Här är till exempel en mörkgrön midi-swingklänning med djup V-ringning som har den där vintagelooken. För att styla klänningen kan du helt enkelt bära ett par glänsande svarta läderklackar för att fullända looken.

Vit och rodnad rosa blommig svängklänning

vit och rodnad rosa blommig svängklänning
källa

Om du inte är säker på varför denna vackra klänning har vintagekänslan, ta en titt på toppen av klänningen. Den har en button up design som gör att klänningen ser så vacker och elegant ut. I detalj är det en vit och rodnande rosa vintage swingklänning med ett blommönster. Bär rosa klackar med öppen tå för en feminin finish.

Rosa Grimma Blommig Tube Swing Dress

rosa grimma blommig tub svängklänning
källa

Det här är den sortens klänning man kan föreställa sig att damer skulle ha picknick i det förflutna, åtminstone verkar det som jag har lärt mig av filmerna. För att uppnå den här looken kan du helt enkelt bära en rosa grimsvingklänning fylld med överdrivna blommönster. Ett par bruna sandaler med klack gör denna look komplett.

Vit V-ringad maxiklänning i 1950-talsstil

Vit V-ringad maxiklänning från 1950-talsstil
källa

Denna vackra vita klänning kan betraktas som en vintage bröllopsklänning. Det kan vara väldigt intressant att ha den som en av dina bröllopsklänningar i din bröllopsfotografering. För att forma denna outfit kan du helt enkelt bära den här V-ringade vita maxi-swingklänningen med vita spetsiga klackar för att fullborda denna helvita look.

Blå och vit vertikalrandig midi-swingklänning

blå och vit vertikal randig midi swing klänning
källa

Detta är en väldigt unikt designad klänning som är fylld med så många sofistikerade och vintagedetaljer. Det är i grunden en himmelsblå och vit vertikalrandig midi-swingklänning, men det finns mer i klänningen än så. Den har även några snygga knäppade detaljer på den övre delen av klänningen. Kombinera den med ljusrosa klackar med remmar för att fullända looken.

1950-talsstil med svängklänning i vit spetsärm med bågad fåll

vit klänning med bågad kant i spets och svängklänning i 1950-talsstil
källa

Denna outfit känns väldigt feminin tack vare de bågade detaljerna i fållen. Det är en vit miniklänning med spetsärmar och bågad halsringning och fåll. För att skapa en vintagelook för denna vackra klänning, använd helt enkelt ljusrosa spetsiga tåklackar och ett par vintage pärlörhängen.

Svart svängklänning med djup V-ringning och halvärmar

svart svängklänning med djup V-ringning och halvärmar
källa

För dig som vill prova en klänning i 1950-talsstil utan att satsa på en vintagefrisyr kan du fortfarande se bra ut, men 50-talskänslan är svår att få bort. Här är till exempel en svart svängklänning med djup V-ringning och halvärmar som skulle kunna ge dig den där vintagelooken. Bär klänningen helt enkelt med svarta klackar och en modern frisyr ger dig istället en trendig och damlik look.

Röd rosa blommig broderad Chiffong Tube Maxi Swing Dress

Röd rosa blommig broderad Chiffong Tube Maxi Swing Dress
källa

För att få en väldigt kvinnlig look, har du en stor chans att göra just det genom att bära något rouge rosa. Till exempel, här är en rouge rosa blommig broderad tub maxi swing klänning gjord av chiffong och tyll. Kombinera den med svarta mockaklackar för att fullborda en mycket elegant och vacker outfit.

Vit ärmlös tvålagers Maxi Swing-klänning

Vit ärmlös tvålagers Maxi Swing-klänning
källa

Denna vita vintageklänning kan även bäras som bröllopsklänning. Om du vill ha mer variation för din bröllopsfotografering kan du bära denna tvålagers vita ärmlösa maxi swingklänning. Para ihop den med rouge rosa klackar med öppen tå för att fullborda denna vintagelook.

Svart och vit prickig svängklänning med vit filthatt

Svart och vit prickig svängklänning med vit filthatt
källa

Ibland kan du använda accessoarer för att få fram 1950-talsstilen i din outfit. Du kan till exempel bära en svart och vit prickig midi-swingklänning med svarta klackar och ankelband. För att förvandla det till en vintagelook, bär helt enkelt en vit fedora för att lägga till den magiska touchen.

Svart svängklänning i 1950-talsstil med bågad halsringning

Svart svängklänning i 1950-talsstil med bågad halsringning
källa

Detta är en mycket intressant klänning. Vanligtvis syns den bågade detaljen vid klänningens fåll, men på den här klänningen syns den vid halsringningen. I detalj är det en svart midi-swingklänning med en taggig kant. Kombinera den med balettband i svart mocka och en svart och vit randig vintage handväska i läder.

Här är några riktigt intressanta och underbara outfitidéer från 1950-talet som jag just delade med dig. Nästa gång du är ute och tar en cocktail, var inte rädd för att överraska dina vänner genom att bära något som liknar outfitidéerna ovan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*