Home / Dekoration / Hur man utökar vardagsrummet

Hur man utökar vardagsrummet

Ditt vardagsrum är ofta hjärtat i ditt hem, där du kan samlas med familj och vänner, tillbringa långa, lata kvällar med mera. Även om fysisk ökning av utrymmet skulle kräva en dyr ombyggnad, finns det många sätt att få utrymmet att se större ut som är lätta att göra och budgetvänligt. Vi har samlat de enklaste, kolla in dem!

Koncentrera dig på marken

Golvet tar mycket plats och har stor inverkan på utformningen av ditt vardagsrum. Undvik att störa ögat med olika och särskilt kontrasterande golvbeläggningar. Välj ett golvmaterial som trä eller matta i hela vardagsrummet och angränsande rum för att visuellt utöka utrymmet och skapa ett flöde med din design. Föredrar möbler med ben för att få golvet under att blekna och se högre ut.

Använd väggarna

Platsen där väggarna möter golvet definierar storleken på ett rum både fysiskt och visuellt. Framhäv höjden på väggen med vilka medel du än har: häng golvlånga gardiner nära taket, använd höga bokhyllor för att tvinga gästerna att titta eller lägg till lister.

Lägg till ett fokus

Betona en fokuspunkt eller accent för att dra bort folks uppmärksamhet från rummets storlek. Välj vilken kontaktpunkt som helst – en mantel, ett konstverk, en djärv möbel eller något annat du tänker på. Gör den superkontrasterande och supermodig, låt den ta upp allt utrymme och den kommer att bli en bra konversationsstartare.

Använd speglar för att reflektera ljus

Speglar trycker undan väggar och reflekterar ljus, vilket gör att rummet ser större ut. Detta är en klassisk idé för att få ditt utrymme att se större ut. Använd dem framför din mest attraktiva inredning som blommor eller intrikata gardiner eller fönster för att reflektera skönhet och glädja ögat. Undvik att använda en spegelvägg som ser för retro ut och kan förändra din estetik. Gör ditt vardagsrum större enklare och snabbare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*