Home / barnkammare / Hur man väljer ett täcke
Hur man väljer ett täcke

Hur man väljer ett täcke

Föräldrar letar efter allt som deras bebis behöver och en av de viktigaste sakerna är en babyfilt. Om det här är ditt första barn och du letar efter ett täcke till din bebis har vi några tips som hjälper dig att hitta rätt.

Tips för att välja en täcke för ditt barn: Bebisar älskar sitt täcke för att täcka dem på natten. De gillar också att gosa i den. Om du täcker ansiktet med ett täcke kan många barn känna sig väldigt bekväma och somna snabbare. Därför är det bästa materialet muslin som andas. Detta hjälper barnet att hålla sig tröst medan det täcker ansiktet. Ta inte ett långt täcke eller något som kan trassla in sig runt halsen. Ta en fyrkantig bit och vilken längd du än bestämmer, men gör den inte för stor.

Vissa täcken är fyllda med bönor eller har päls. Undvik dessa av säkerhetsskäl. Dessa är inte 100% säkra. Barnet kan dra av en del av pälsen eller bönorna och andas in det, vilket kan orsaka allvarliga säkerhetsproblem.

Vissa kända företag tillverkar täcken som är helt säkra för spädbarn. Dessa högkvalitativa täcken är pålitliga och du hittar dem till exempel på Save Our Sleep. Butiken har en stor samling täcken i vackra färger och design som ditt barn skulle älska att mysa till på natten.

Maskintvättbara täcken är det bästa valet då de är lätta att hålla rena. Och alltid en samling på tre eller fyra täcken. Du måste ha en förråd om en blir smutsig och en annan blir blöt och du inte kan tvätta den fritt.

Introducera täcket för ditt barn tidigt. Täck barnet med det medan du är i dina armar så att han utvecklar en samhörighet med honom och inte känner sig ensam när du är borta från honom. Hennes täcke skulle trösta henne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*