Home / Dekoration / Hus med fruktträd på taket
Hus med fruktträd på taket

Hus med fruktträd på taket

Detta unika hem av Vo Trong Nghia Architects byggdes i Vietnam. Det mest ovanliga med det är fruktträden på taket.

Thang House består av lådor med tegel och stenar staplade runt en lummig innergård. Det är det senaste i House for Trees övningssortiment. Vo Trong Nghia Architects designade dessa hem för att föra in naturen i täta stadsmiljöer. Fruktträd på husets tak matas med återvunnet vatten från en fiskdamm på bottenvåningen.

Solpaneler sägs vara självförsörjande och ge energi till hemmet, samtidigt som ett automatiskt vattenåtervinningssystem cirkulerar vatten mellan fiskdammen och de planterade områdena. I plan består huset av två parallella remsor på en liten stadstomt, den ena innehåller bostaden och den andra en trädgård omgiven av en hög, planterad mur. Den gröna väggen sträcker sig till takträdgården som innehåller nio planterade lådor.

De grönområden som förlorats genom konstruktion har kompenserats av en fruktträdgård på taket som får solljus och skyddar byggnaden. Öppningar och balkonger i sällskapsytorna har utsikt över grönområdena och den lilla fiskdammen. Dessa utomhusutrymmen är designade för att ge naturligt ljus, frisk luft och doften av gräs och blommor till varje hörn av hemmet.

Fyra lådor inrymmer bostaden – en stor volym med tre mindre projektionsenheter innehållande sovrum. Dessa står på tunna betongpelare ovanför trädgården. Smala slitsar i betongtaken på dessa lådor bringar in ljus. Fönster ger utsikt mellan rummen och trädgården, och stora skjutdörrar ger invändigt utrymme på balkongerna. Med genomfartsleder som löper genom denna blandning av inomhus- och utomhusutrymmen fick olika delar av huset olika materialfinish. Thang-husets betonggolv och exponerade stenväggar kontrasterar mot mörka trämöbler.

Modernt hus med fruktträd på taket - DigsDi
Kycklinghus, Pennor & Coops |  Fruktträd bakgård, bakgård.
Vo Trong Nghia planterar fruktträd på taket av Thang House i.
Vo Trong Nghia planterar fruktträd på taket av ett hus i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*