Home / Dekoration / Hus minimal påverkan på naturen
Hus minimal påverkan på naturen

Hus minimal påverkan på naturen

New York-arkitekten Maria Milans del Bosch designade ett hem och en studio i Catskills med ingrepp som respekterar den naturliga miljön. Huset heter Camp O.

Huset, som har ett långt och smalt fotavtryck, ligger också på en sluttning för att minimera byggets påverkan på den omgivande skogen. Två olika volymer utgör bostaden och är täckta med tak som lutar åt motsatt håll. En betongplatta och en U-formad stödmur utgör det nedre planet medan husets övre del är klädd i cederträ. Träet förkolnas med en japansk teknik som kallas Shou Sugi Ban, som bränner trä för att skydda det från skador från insekter, vatten och eld.

Ett kännetecken för designen är ett vardagsrum och kök med dubbel höjd flankerad av stora delar av glas. Det är på olika nivåer att njuta av utsikten över bergen i väster och trädtopparna i öster. Inuti huset lämnas strukturella träbjälkar exponerade, med det sluttande taket täckt av trä och betong. Dessa enkla material valdes för att spegla närliggande lador. På första våningen finns en kontorslokal för arkitekten, som tittar in i vardagsrummet och med utsikt över den vidsträckta utsikten utanför. Två sovrum, två badrum och en läshörna finns också på första våningen.

Inglasningen är också strategiskt placerad för att optimera naturlig ventilation och ljus, samtidigt som utsidan av väggar och tak isoleras för att förbättra hemmets energieffektivitet. Camp O är utrustad med strålande golv och Viroc, ett cement- och träfiberkompositmaterial som har god värmefördröjning, är vattentåligt och används i flera rum.

Low Impact Apollo 11 House landar tyst i skogen som en vila.
dymitr malcew flytande husbil för att lugna vatten reträtt.
Superfin trädkoja/liten hus med minimal påverkan |  Trähus .
Designad av den kända mexikanska arkitekten Javier Senosiain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*