Home / Dekoration / Hus på ett härdat lavafält
Hus på ett härdat lavafält

Hus på ett härdat lavafält

Beläget på ett härdat lavafält i Kona, Hawaii, ligger Makani Eka, en av Walker Warner Architects och Philpotts Interiors senaste bostadsområden. Hemmet har fyra separata strukturer med utsikt över himmel, sol och vatten inspirerade av traditionella hawaiianska byar.

Med en stark koppling till platsens naturliga omgivning med lava och gräs, öppnar strukturerna alla mot utsidan och är anslutna till en lummig innergård och koi-damm. Lutande stålpelare, branta tak och rombformade fönster- och dörröppningar ger en touch av modernitet till den rika inspirationen för traditionell och kulturell design. Lavasten används i hela exteriören som en referens till designen av den historiska Mokuaikaua-kyrkan. Paneler av västerländsk cederträ och takpaneler skyddar mot fukt och insekter, medan betonggolv hjälper till att hålla interiörerna svala under dagen. Interiörutrymmen spänner över cirka 4 800 kvadratfot av den 1,5 tunnland stora fastigheten, men placeringen och orienteringen av strukturer mot utsikten gör att bostaden med tre sovrum känns mer expansiv.

Den huvudsakliga boendekapseln och strukturen som inrymmer mastersviten ligger närmast havet, medan de tre strukturerna som inrymmer de två gästsviterna och de gemensamma relaxområdena ligger inåt. Skjutdörrar är utspridda över hela fastigheten för att låta inomhusutrymmena flyta sömlöst utomhus. En utmärkande funktion både inomhus och utomhus är det anpassade betongbadkaret som upptar ett mysigt utrymme utanför sovrummet. Undangömda inom fastigheten finns olika uteplatser för sociala sammankomster.

Hawaii-hem byggda på härdad lava |  Arkitekttidningen
Modernt hawaiiskt hem på ett härdat lavafält |  Företagsnyheter Bre
Ett luftigt hawaiiskt hem på ett härdat lavafält - flopm
Modernt hawaiiskt hem på ett härdat lavafält - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*