Home / Dekoration / Hus skulpturala volymer
Hus skulpturala volymer

Hus skulpturala volymer

MHS House designat av ASWA ligger i Mae Hong Son, en norra provins i Thailand omgiven av majestätiska berg. Det lilla bostadsprojektet, designat för ett tysk-thailändskt par, var tänkt att se ut som en skulptural volym mitt i vegetationslandskapet, med öppna och upplysta sammanlänkade utrymmen inuti.

ASWA:s projekt består av tre betongkonstruktionsvolymer staplade och något förskjutna från varandra. På bottenvåningen finns ett vardagsrum med ett litet skafferi och en toalett. Den andra våningen har en arbetsyta, ett utomhusdäck ovanför det första bandet och en bubbelpool. På översta våningen finns master bedroom och badrum. Det stora takfönstret med utsikt över bergen erbjuder gott om ljus. Interiörerna är mestadels vita, med rikt betsat trä och lite metallic, men accenten ligger på utsikten och mycket naturligt ljus. Interiörerna bildar en sammanhängande enhet med de yttre ytorna. De är inredda i samma färgpalett och stil för att skapa ett enhetligt utrymme när skjutdörrar öppnas. Volymerna är förbundna med trappor och varje utrymme lyser upp med naturligt ljus genom stora fönster och skjutdörrar. Inredningen är mer minimalistisk och mestadels av trä, med djärva fläckar i kontrast till de vita väggarna.

Arkitekterna täckte den andra och tredje volymen med en fasad av syntetiskt trä, vilket gav illusionen av en lätt struktur som sitter på en tyngre betongvolym. Alla tre volymerna har en storlek på ca 6,60 x 6,60 m och en höjd på 3,45 m, vilket innebär en total yta på ca 135 m². Huset prioriterar naturlig ventilation för energieffektivitet och dess tak är klätt med solpaneler som kan ge el till varmvatten.

Kew House - Fristående hus som består av två skulpturala volymer av.
ASWA staplar skulpturala volymer för bostadsprojekt på landsbygden.
Samtida hem för de skulpturala volymerna 2020 |  Ett hus .
Brohuset på Menorca av Nomo Stud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*