Home / Dekoration / Hus som flytande livsrum
Hus som flytande livsrum

Hus som flytande livsrum

Gon Architects, utmanad av en fackad lägenhet och en omöjligt lång planlösning, skapade ett ljust och flytande boende för en person i Madrid. Beläget på tredje våningen i en befintlig byggnad, designades Sequence House konceptuellt för att skapa en serie scenografier relaterade till livets grundläggande handlingar, från matlagning, sömn och vila till att arbeta och rena och ta hand om kroppen.

Utgångspunkten för designen av Gon Architects var att arbeta med det befintliga systemet av bärande väggar, som löper parallellt med fasaden, för att omsluta en serie utrymmen av olika storlekar, som kretsar kring innergårdar, både isolerade och förbundna med en korridor. Genom att ta bort delar av dessa väggar där det är möjligt ångrar det nya ingreppet uppdelningen av den befintliga planlösningen för att skapa ett fritt och flytande hem som är visuellt sammankopplat.

Även om Gon Architects är en halvöppen planlösning, implementeras Gon Architects koncept med att skapa olika scenografier effektivt genom användning av färg. Till exempel har köksdelen sin egen identitet tack vare en stark, djupblå rand. Badrummet är utfört i soligt gult och sovrummet och läsdelen präglas av de varma röda terrakottaplattorna. Dessa hörn ger möjlighet att experimentera med färg och ljus och markerar därmed symboliskt platsen där en handling äger rum. Som namnet antyder förklaras det sekventiella huset som en serie arkitektoniska berättelser som artikulerar funktion och ständigt kan omkonfigureras efter ägarens behov.

Gon Architects sekvenshus är ett flytande bostadsutrymme för en.
Gon Architects sekvenshus är ett flytande bostadsutrymme för en.
Gon Architects sekvenshus är ett flytande bostadsutrymme för en.
Gon Architects sekvenshus är ett flytande bostadsområde i Madr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*