Home / Dekoration / Hus som täcker en gammal stuga
Hus som täcker en gammal stuga

Hus som täcker en gammal stuga

Arkitektfirman Smartvoll skaffade ett gammalt hus i Klosterneuburg, Österrike och slog in det med tre andra byggnader för att skapa ett rymligt familjehem. Hus B är nu en lägenhet för en familj på sex med koppartak och smidesbalkong.

Barntornet, vardagsrummet och matsalen, som binder samman gammalt och nytt och där familjen samlas, är tre områden som utgör det nya huset. En gavelbyggnad i två våningar utgör detta hus som har högt i tak under takfoten. På bottenvåningen finns två barnrum samt separat toalett och duschrum. På övervåningen finns ytterligare två barnrum och ett badrum med badkar. En enplansbyggnad i ett rum med platt grönt tak förbinder gavelbarnsbostaden med det gamla huset.

En liten trappa leder ner till barnhuset och den tredje tillbyggnaden. Detta är en annan envåningsbyggnad som inrymmer ett bekvämt vardagsrum i biblioteksstil med en vägg av öppna hyllor. Annexen har enkla träplankor på väggar och tak och matsal, vardagsrum och kök delar golv i terrazzostil.

Bottenvåningen i den gamla stugan är en öppen planlösning med kök och familjedel med badrum och skafferi i mitten av planen. På övervåningen finns ett master bedroom och badrum på första våningen som även inkluderar ett arbetsrum och separat toalett.

Gröna gräsmattor omger omkretsen av hus B, som har flera utomhusutrymmen som definieras av den stegvisa betongbasen som omger de fyra byggnaderna. En liten innergård med ett träd ligger mellan matsalen, huvudbyggnaden och vardagsrummet. Här finns ett cykelskjul vid sidan av.

Contemporary House B Mantlar en gammal stuga - DigsDi
Contemporary House B Sheathing an Old Cottage 2020 |  gammal.
Contemporary House B Mantlar en gammal stuga - DigsDi
Fäst på husförlängning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*