Home / Dekoration / Hus täckt med tvåfärgat trä
Hus täckt med tvåfärgat trä

Hus täckt med tvåfärgat trä

Detta hem med kontrasterande fasad kallas Terrace Residence och byggdes av Open Studio Collective i Washington State. Vad är speciellt med denna fasad förutom dess färger? Kunden avslutade de mörka beklädnadsbrädorna med Shou Sugi Ban, en traditionell japansk teknik för att förkolna trä för att öka motståndskraften mot fukt och insekter. Resten av byggnaden var täckt av bleka, vitkalkade cederträplankor. Träexteriören valdes för att kontrastera utseendet på de mer traditionella omgivande husen.

I huset är det upp och ner. På övervåningen finns kök, vardagsrum och matsal samt gästrum med eget badrum. Genomgående trappor går över hela husets bredd och leder ner genom bakdörren till den omgivande skogsmarken. Från ytterdörren kan du se genom husets båda nivåer till baksidan och se skogen. Trappan hjälper till att organisera programmet i två distinkta halvor. Den beskriver den som ”den centrala ryggraden”. På första våningen skiljer den vardagsrummet från köket och matsalen. Båda rummen har tillgång till en balkong som erbjuder vidsträckt utsikt över landskapet. Bottenvåningen är värd hälften av den bakre delen av mastersviten, inklusive en klädkammare och tillgång till en liten uteplats utanför sovrummet, skyddad från regnet av balkongen på huvudnivån. Studion innehöll sovrummen för familjens tvillingsöner på motsatt sida. De är anordnade symmetriskt och förbundna med en skjutdörr.

Interiörerna präglas av rena linjer och minimal dekoration. Arkitekterna ville dock lägga till visuellt intresse genom att använda färgblockerande nyanser av blått och grönt i köket och badrummet.

Minimalistiskt hus klätt i tvåfärgat trä - DigsDi
Minimalistiskt hus klätt i tvåfärgat trä - DigsDi
Simpli Home Landon 21 tums brett modernt rustikt tvådelat häckningsbord.
Träklädd hus med texturerad betonginteriör av Ultra Architec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*