Home / Dekoration / Hus ukrainska japanska
Hus ukrainska japanska

Hus ukrainska japanska

Arkitekten Sergey Makhno renoverade en befintlig byggnad i Kievs förorter för att skapa en ny bostad för honom och hans familj. Projektet, kallat Shkrub House, är inspirerat av den japanska filosofin wabi-sabi, som finner skönhet i ofullkomlighet. Huset kännetecknas av användningen av opolerade ukrainska material som adobeväggar och det monumentala halmtaket, och huset är också designat i modern ukrainsk stil.

Shkrub House har två våningar, där bottenvåningen innehåller de mer sociala aspekterna av projektet och den övre våningen rymmer de privata sovrumsområdena. Dessa två nivåer är dock inte helt olika, eftersom de är sammankopplade med den dubbla volymen i vardagsrummet, som även syns från sovrummet på övervåningen, vilket ger en anslutning genom hela huset.

De nu levande, matsal och köksområden såg de största förändringarna från renoveringen av den befintliga byggnaden. Väggarna och taken i dessa rum är dekorerade med trä, vilket också visar Makhnos omfattande samling av lerföremål från 5:e till 2:a årtusendet f.Kr. Övervåningen ska vara enkel och bestå av galleri och sovrum för familjen. Hallen avslutas med en balkong med utsikt över vardagsrummet och trädgården – det första ägarna ser när de lämnar sina rum på morgonen.

Utanför fortsätter sammansmältningen av Japan och Ukraina, medan lönn- och körsbärsträd står vid sidan av zoomorf keramik från Ukraina och samtidskonst. Sammantaget resulterar utformningen av Shkrub-huset, med blandningen av naturliga material och organiska former inom byggnadens vanliga volym, i en modern tolkning av tradition.

Shkrub House med ukrainsk och japansk estetik - DigsDi
sergey makhno bygger en japansk trädgård i den ukrainska förorten
Ett hus med halmtak som kombinerar ukrainska och japanska.
sergey makhno bygger en japansk trädgård i den ukrainska förorten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*