Home / Dekoration / Husbevarande topografi
Husbevarande topografi

Husbevarande topografi

I en skog nära Barcelona sticker en lägenhet i trä av Joan Poca Arquitecte diskret ut bland träden. Designen av BOSC HOUSE bevarar den befintliga topografin och försöker skapa en harmonisk symbios med den omgivande naturliga miljön.

I linje med konceptet att skapa subtil arkitektur undviker designen en djärv, monolitisk form. Istället sträcker sig BOSC HOUSE i olika nivåer och sticker ut. Den är klädd i svärtat trä för att smälta in i skogen. Upphöjd från marken består strukturen av laminerade träpelare som vilar på metallpålar nedskurna i marken utan markarbeten. Dessa kolumner fortsätter inuti, förgrenar sig till balkar och konsoler, vilket skapar utrymmen och bredder som liknar de som finns naturligt i skogen utanför.

Interiören kännetecknas av trästrukturen, vilket lämnar de naturliga ådringarna och färgerna i trästrukturen och CLT-paneler exponerade. För att belysa utrymmet med mjukt, diffust ljus installerade Joan Poca höga, norrvända fönster och öppningar under södra takfoten. Variationen i placeringen av de glasade elementen syftar också till att ge tre typer av inredningsvyer: fjärrvyer horisontellt och genom stockarna; hög utsikt över trädtopparna och trädkronorna; och vertikala vyer mellan träden för att se himlen. I inredningen undviker ytorna och möblerna att bli ett sammanhängande lager likgiltigt för morfologin hos de utrymmen där de är placerade.

BOSC HOUSE Bevarande av befintlig topografi - DigsDi
En australisk designer i Seoul: Caravan Hapejong av Flack Studio.
Bubolz Nature Conservation Centre - Arkitektur - Ayr
29093 Coriander Ct #1 Murrieta CA - Hoffman Murphy Te

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*