Home / Dekoration / Inbyggda kontaktpunkter för hemmet

Inbyggda kontaktpunkter för hemmet

En brännpunkt är en stjärna i varje rum: det är huvudfunktionen som fångar ögat, och utan den ser alla rum för enkla och tråkiga ut. Idag ska jag dela med mig av några idéer för att skapa eller lyfta fram en befintlig funktion som tidigare var inbyggd.

De mest populära idéerna för sådana funktioner är stora fönster med utsikt, eldstäder, inbyggda hyllor och displayer, vinklade väggar och välvda tak. Du kan bara välja en eftersom flera fokuspunkter förstör hela idén om en accent. Välj eller skapa en funktion och tagga den. Låt oss titta på några exempel.

Fönster / vyer

Utsikter är en av de mest populära funktionerna att införliva i din rumsinredning. Detta är alltid en vinn-vinn-idé eftersom naturlig skönhet inte går att slå och det finns olika sätt att införliva vyer i din inredning. Du kan välja stora fönster, fönster från golv till tak eller till och med glasade väggar, men inte för många – en glasvägg räcker för att framhäva utsikten. Om du tar för många får du inte fokus. En sådan lösning ger också mycket naturligt ljus inuti och ökar ditt utrymme – så många fördelar!

skorstenar

En öppen spis är en väldigt populär grej för att få hemtrea inomhus, den gör det direkt. Den kan vara inbyggd eller vanlig, dubbel eller hängande, eller någon annan modell du gillar, och dess inredning ska matcha stilen i rummet: rustik, industriell, minimalistisk och så vidare. Du kan markera eldstaden med metall- eller träpaneler, gjorda av marmor eller sten, olika i färg och struktur från väggen. Lägg till ved om det behövs, det kan vara en annan mysig accent, eller gå för en mantel av intressanta föremål och voila, en bra kontaktpunkt är klar!

välvda tak

Ett välvt tak är en fancy funktion, det är svårare att bygga, men om du har det – markera det! Om det inte finns några träbjälkar behöver du definitivt några falska balkar för en vacker look. De ger mysighet till rummet men kom ihåg att de stjäl lite ljus och det kan få rummet att se lite dystert ut. För att undvika detta, ta takfönster i taket och häng några lampor eller ljuskronor på bjälkarna. På så sätt kan du få utsikten och ett unikt tak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*