Badrumsbelysning

Zen klarglas vägglampa – Badrumsbelysning | Lampgallerian.se

Vad är annorlunda med badrumsbelysning? I allmänhet måste badrummen vara mycket väl upplysta så att du kan vara säker på att du ser bäst ut när du lämnar det, eftersom speglar vanligtvis är monterade i skåp eller bakom handfat. Badrum är också där första hjälpen utrustning tenderar att förvaras, och det är svårt att använda en pincett på en splinter du inte riktigt kan se.

Kan badrumsljus dekorera ett rum? Badrumsbelysning skiljer sig inte från belysning som används i något annat rum eftersom det finns många stilar att välja mellan för att passa ditt badrum. Om du vill spara pengar kan du gå till lysrörsbelysning eller se till att det moderna temat överensstämmer med kromeffektbeslag. Om du har bestämt dig för ett mer rustikt badrum med en gammaldags diskbänk och trämöbler, kan du fortsätta med ljusarmaturerna och runda glödlamporna.

Vad bör du tänka på när du köper badrumsljus? Som med alla lampor bör du överväga placering, och om möbler står i vägen. Du måste också anpassa ditt badrumsbelysning på ett rimligt avstånd från dörren, så om ditt badrum är litet behöver du inte många ljus. Se till att badkaret, handfat, dusch eller toalett inte kommer i vägen för att byta glödlampa.

Sammanfattningsvis är badrumsbelysning definitivt en investering som du bör titta på eftersom badrummen är det bäst upplysta rummet i huset, och också för att du kan ta chansen att ge ditt badrum lite karaktär.