Canopy Bed

Sovrum Bilder Canopy Bed Design, bilder, ombyggnad, dekor och idéer – sida 55

Vad är en himmelsäng? En takbädd har en stolpe i varje hörn för att fungera som en ram för gardiner som kan dras stängd för att hålla värmen in, eller en tak som tillåter lite avskildhet. Beroende på hur stor du vill att dina draperier ska vara, kan du välja en mindre taksäng (medan du tänker på storleken på ditt rum). Det är viktigt att överväga om du fortfarande vill ha en himmelsäng i framtiden, eftersom sängramar är dyra och det kan bli rörigt om du försöker såg inlägget själv senare.

Varför ska du köpa en himmelsäng? Du kan anpassa din himmelsäng så att den passar ditt rum, inte bara med färg och storlek utan också med stil och tjocklek. Om du letar efter en design inspirerad av renässansperioden kanske du vill ha tunga röda eller guldgardiner. Även om en himmelsäng är en mycket traditionell idé, är det inte att säga att du inte kan göra den mer modern. En tunn skvaller eller siden kan ge ditt rum lite mer karaktär, men kom ihåg att om materialet inte är tjockt kommer det inte att hålla mycket värme under vintern.

Canopy-sängar kan ha mer vädjan i ett rum som delas av mer än en person, eftersom de åtminstone ger illusionen om integritet. De är också ett sätt för dig att uttrycka din egen individuella stil, även om det kontrasterar din omgivning.

Avslutningsvis lägger en himmelsäng till stil och komplimanger ett sovrum samtidigt som den fungerar som isolering och som en integritetsbarriär.