Dubbelsäng

Låg sängstomme i japansk stil, gjord av massiv furu. Denna dubbelsäng passar perfekt till en futon madrass. Fina låga sångramen Japan med sina raka linjer skapar en luftigare känsla i ett litet sovrum. #homedecor #heminredning #inredning

En säng som är större i storlek än en dubbelsäng men mindre än en king-size betecknas som en Queen size-säng. Dess dimensioner är 60 tum breda och 80 tum långa vilket ger ett 30 tum utrymme för varje vuxen. Denna säng är 6 tum bredare än en dubbelsäng men 9 tum mindre än en enkelsäng. Egentligen bestäms storleken på en säng av madrassens storlek. Definitionen av en queen size-säng varierar i olika länder så rummets storlek bestämmer storleken på sängen.

Den mest populära sängstorleken är queen size-sängen och som ett resultat är queen size-madrassen lika populär. Det är den perfekta storleken för två vuxna och tar mindre utrymme jämfört med en king-size som behöver ett stort utrymme i rummet. Det passar också en enda vuxen som bara gillar att sprida sig.

Material som används för att göra en queen size-säng är samma som alla sängar som trä, MDF, metall eller rotting. Liksom andra bäddar har den en huvudgavel och en fotbräda och kanske inte har lagringsutrymme.

De flesta par går in i en queen size-säng eftersom det verkar vara rätt storlek för ett par. Det övergripande utseendet och temat på sängen definieras av stilen och materialet som används så trä är det äldsta materialet för möbler ser det mest eleganta ut för en queen size-säng.