Flokati matta för vardagsrum

Malene b Destinationer Midnight Blue / Cameo Blue Rug | Wayfair

Att välja en flokati-matta i ditt vardagsrum kan vara tärning. Medan den perfekt valda kan fullborda utseendet på ditt rum, kan fel det göra att det ser ofullständigt ut. Dessutom kan dessa mattor vara dyra i taget, så att du inte vill göra några slags misstag när du köper en flokati-matta.

Låt oss hjälpa dig att fatta ett bättre beslut. Vi har sammanställt en lista över några av de viktigaste sakerna som du bör tänka på när du köper en flokati-matta.

Färg - En av de viktigaste aspekterna av att välja ett flokati-mattan är dess färg. Om du redan har en hel del färger i vardagsrummet, gå till en enkeltonad matta som komplimanger din befintliga inredning och möbler. Men om du planerar att jazza upp lite, kan du välja flera färgmattor. Dessutom, om du planerar att dekorera om ditt rum köper du först flokati-gnuggan och väljer sedan möblerna enligt det.

Storlek - Det näst viktigaste är mattans storlek. Det flokati-mattan du väljer bör passa exakt i din sittplats. Det är inte nödvändigt att sprida mattan genom hela rummet. Välj bara mattans storlek som står i proportion till din sittplats.

Textur - Den tredje viktigaste aspekten är mattans struktur. Blanda och matcha ditt flokati matta med strukturen på dina möbler, gardiner etc. för att skapa skiktad effekt i ditt rum. Tänk också på faktorer som om barn eller äldre kommer att använda området innan du väljer textur.

Kom ihåg dessa 3 punkter i åtanke när du köper en flokati gnugga för att fatta det perfekta beslutet.