Hängande lampor

Anna – en snygg takplafond! Anna passar i rum/hall där det inte finns plats för hängande lampor. Anna är gjord av vit krinkald siden, den sprider ett fint allmänt ljus. Max watt 4×60. 4xE27. Höjd 17cm, dia 60cm.

De hängande lamporna kallas också pendellamporna. Släpp och hängslen är namnen som också ges till dessa lampor. Dessa hängande lampor är lamporna som är fixerade på husets tak och sedan hängs upp i luften. Den största fördelen med att använda dessa lampor är att det förskönar huset. Ljuset sprids i alla områden. Den hängande lampan hänger i taket med hjälp av kedjor och metallstavar. Dessa används också i köksbänkskivorna. Det finns en enorm variation i de storlekar som dessa pendellampor finns i.

Materialet har också en stor variation när det gäller hängande lampor. Det kan vara metalliskt. Hängande lampor finns också i glas, plast och ibland till och med betong. Den bästa fördelen med att använda dessa hängande lampor är att dessa är energibesparande och låg spänning krävs för ljusning av dessa lampor.

Fluorescerande glödlampor används i dessa lampor och halogener används också ibland. När ledningen är stor kallas de ljuskronor. Dessa används mest i biljardrummet och i husen med stor takhöjd.

Hängande lampor bör för det mesta placeras ungefär 72 tum över marken och ska vara på ett sådant sätt att människan kan se det utan hinder. Den ska för det mesta placeras i takets mittdel. En hängande lampa kan bestå av mer än en glödlampa.