Måla köksskåp

KÖKEN REVAMP – Två tonade moderna kök. Wow! Vilken förändring! Älskar detta kök så mycket !! ❤️ Älska den mönstrade köksplattan.

En sak som har lärt sig från de flesta kända färgdesigners är att träytan är ett av de bästa alternativen för att skåpen ska målas. Allt material som kan skrapas upp med hjälp av sandpapper kan vara livskraftigt men de laminerade delarna är inte så bra att måla. Man bör alltid avglansa de glansade ytorna och en flytande slipmaskin kan användas i kombination med en trasa. En sak som är av verklig betydelse och bör hållas i åtanke innan man målar köksskåp är att preppningen också är lika viktig som målningen är.

Man bör arbeta steg för steg och för det första ska skåpen tömmas och alla saker ska tas ut och noggrann rengöring bör göras och allt smuts bör rensas ut eftersom det kan skapa problem i målningen köksskåp. Lådor bör tas bort men man bör också märka dem med klisterlappar så att deras verkliga plats kan kännas senare.

Man kan också tänka sig att ta bort hela skåpet och sedan få målningen gjort på en separat plats, men detta är verkligen ett tidskrävande projekt som ibland också blir oekonomiskt.

Man bör också göra tejpning av bänkskivorna och gångjärnen för att skydda dem mot spraybotten. Träfyllmedel bör användas för att fylla hålen. En bästa regel för att få kvalitetsmålningen är att efterbehandlingen ska göras hårt, desto hårdare finish, bättre finish.