Matsalstolar

❗ Glad söndag #esszimmerideen #esszimmerdekoration

Stolar som används för sittplatser vid ett matbord kallas matsalsstolar. Stolar med armar kallas fåtöljer och placeras vid bordets huvud och fot, medan stolar utan armar kallas sidstolar placeras längs ett rektangulärt bord. För ett fyrkantigt eller cirkulärt bord ska alla stolar vara antingen fåtöljer eller sidostolar.

Matstolar kan vara helt eller delvis klädd. En helt stoppad stol har vadderat tyg eller läder på ryggen och sätet medan en delvis stoppad stol har tyg som täcker antingen ryggen eller sätet. En stoppad stol är tillverkad av trä, metall, sockerrör eller plast med en avtagbar stoppad sits och ryggkudde. Dessa stolar är mer hållbara men mindre bekväma än motsvarigheterna. En annan punkt att tänka på är armhöjden på matstolar.

Bordets höjd bör vara minst 10-12 tum mer än stolens sitthöjd. Fåtöljens höjd bör vara sådan att de bekvämt glider under bordet. Välj alltid klädsel för matstolar som är tåliga och fläckbeständiga eftersom de måste bära spill av mat och dryck genom åren.

Olika stilar av matsalsstolar finns tillgängliga som inkluderar en matsalsstol av parsons, en fransk stil berg ere stol, en stege-back, en Chippendale stol och Windsor stolar. Innan du köper matstolstolar måste du se till att de är bekväma eftersom det är vid matbordet som en familj sitter tillsammans för att äta och spendera kvalitetstid tillsammans.