Moderna belysningsdesigner

Mint Donut Scandi nedladdningsbara plantskolor ut mintgrön grå | Etsy

Varför skulle vilja tappa sig i mörkret när det finns flera alternativ när det gäller modern belysning. Människor dröjer kvar i en inbjudande miljö när armaturerna och lamporna används på lämpligt sätt. Det finns emellertid ett behov av att skapa en balans när det gäller modern belysning:

  1. Lokalisera din ljuskälla

Det finns en vanlig missuppfattning beträffande blixtar i hela rummet. I stället kan flera ljuspunkter integreras. Ljuslager kan blandas ihop så att ditt rum blir bäst upplyst. Välj ljuskällor och lära dig sätt att sprida dem.

  1. Lägg till en dimmer

Dimmer är ganska viktiga när det gäller mångsidiga rum. Dessa ger flexibilitet baserat på tid på dagen, humör eller händelse. Investeringar i dimmer är värt eftersom dessa ökar glödlampans livslängd och minskar energiförbrukningen.

  1. Studera glödlampor innan du använder dem

Det är bäst att undvika lysrör eftersom dessa kan resultera i trötta ögon och också göra att allt verkar färgat. Kompakta lysrör är bra och man måste vara försiktig när man försöker kassera dem. Om du önskar glödlampor som kan hålla länge kan du använda skruvlampor istället.

  1. Tänk på rumets funktion

Det är viktigt att avgöra vad utrymmet ska användas till? Ser du på tv eller för att laga mat? En ljuskrona med dimmer fungerar bäst för en matsal. Kökbelysning är mycket mer komplex. Arbetsområden kräver direkt belysning. Uppgiftsbelysning kan ställas in under skåpen till spisens intervall för lämplig belysning av bänkskivorna. En kombination av golvlampor, lampor och bordslampor kan användas i vardagsrummen. Bra läslampor bör införlivas vid skrivbordet och i sängen. En arbetslampa kan användas nära toalettbordet. Taklampor måste vara utrustade med en dimmer.

Följ dessa moderna belysningstips för att göra ditt hem ljusare.