Sängbordslampor

Snygga sängbordslampor

Nattduksbordslampor kan vara ett bra sätt för dig att dämpa alla andra lampor i ditt sovrum och fokusera på läsning. Att få rätt sängbordslampa kommer att påverka i stor utsträckning om din läsupplevelse för sängen blir bra eller om det kommer att leda till huvudvärk eller brinnande ögon. Några idéer om hur man ska essa delas i den här artikeln.

Få rätt bord för din säng

Sängbordet du har kommer i hög grad att bestämma vilken typ av nattlampor du kommer att köpa. Om bordet är litet måste du gå till mindre lampor, medan om du är nattduksbordet är det stora, kommer det att rymma större lampor. En tumregel är att lamporna ska vara minst 1/3 av nattbordets storlek.

Ställ sängbordslampan i rätt höjd

Detta beror också på bordets höjd. Om ditt bord är lägre än din säng, bör lampans höjd vara idealiskt tillräckligt hög för att du lätt ska kunna nå, medan om sängbordet är högre än din säng, bör lampan vara kortare, så att du lätt når brytaren .

Tänk på Lampens Wattage

Rätt effekt för din nattlampa bör vara mellan 40 och 60 watt. Att ha för mycket ljus kommer att hindra din sömn medan du har för lågt wattvärde hjälper inte läsningen. Undvik också färgade glödlampor, som kan undertrycka din sömn och ge dig sömnproblem.