Sängram

Gömd säng. Detta skulle vara perfekt för ett litet A-Frame-hem.

En sängram är det som används för att stödja din madrass såväl som dess bas, t.ex. en lådfjäder, om din säng har en. När du ska köpa din sängram är det några faktorer som du måste tänka på, eftersom olika sängramar fungerar med olika aspekter av din säng. Några av dessa faktorer diskuteras i den här artikeln.

Madrassstorlek: Storleken på din madrass bestämmer storleken på sängramen. Om du redan har köpt en madrass måste du mäta den så att sängramen kan vara kompatibel med madrassen. De andra storleksfaktorerna beror på sängens storlek, oavsett om det är tvillingstorlek, kungstorlek, dubbel eller standard.

Tillgänglig rymdstorlek: Detta kommer också att avgöra storleken på sängramen du får. Mindre rum kommer att kräva mindre sängramar medan större rum rymmer större sängramar. Om det är en ny sängram som du får, är det lämpligt att mäta ut hur mycket utrymme du planerar att avsätta för sängen, samt lämna lite extra rum om du köper en sängram med fot- och huvudskivor.

Få sängramar som passar ditt dekortema: Det finns en mängd olika material för sängramar att välja mellan, inklusive metall, trä, tyg och läder. Det finns också en mängd olika sängramsdesigner som kapten, divan, osmann och säng. Välj en sängram som matchar eller kompletterar din redan existerande inredning i hemmet för ett mer enhetligt inredningstema.