Takfläkt

Funktioner: -Bulbattstrålning: 60 watt (ingår inte) typ E-glödlampor. -Detta kan användas på ett snett tak. Produkttyp: -Slushfäste. Antal ljus: -3. Wattage: -60 Watt. Material: -Metal. Bul

En mekanisk fläkt som kör på elektricitet upphängd från taket med roterande paddlar för att cirkulera luft kallas en takfläkt. Takfläktar hjälper till att spara energi genom att upprätthålla en jämn temperatur i rummet och förhindrar också att växelströmmen arbetar hårt hela tiden. Om du använder en takfläkt med fönstren i ditt rum öppna, cirkuleras frisk luft medan detta inte är fallet med en AC som cirkulerar "konserverad" luft. Du sparar 40% på din elräkning också.

På lång sikt är takfläktar väldigt praktiska och energieffektiva, men utan anledning ska de ha ett rykte om att vara råa och osofistiska. Rummets storlek bestämmer fläktens storlek eftersom fläktarna finns i olika storlekar. En 36 "fläkt är lämplig för ett litet rum medan en 52" passar ett stort rum. Fläktens blad ska roteras mot klockan på sommaren för att kyla rummet och i en klockvis riktning på vintrar för att trycka ner den varma luften.

Det finns ett brett utbud av takfläktar att välja mellan; i själva verket kan du hitta designer takfläktar som passar ditt rum. Fläktar finns i en mängd olika färger och mönster från den grundläggande trebladsfläkten till de som har en metallkonstruktion på bladet för att ge ett elegant utseende.

De fyra knivfläktarna har under lampor fästa vid fläktens mitt och dragkedjekontroller för drift av fläkten och ljuset. Således kan takfläktar förutom att ge energieffektiv kylning också ersätta en växelström.