Trapplöpare

49 Cabin Hill Gardens, Belfast

En trapplöpare är i princip långa mattor som är installerade på trappan för att ge trapporna symmetri och graciöshet. Att installera trapplöpare på trappan är ett effektivt sätt att ha lugn och ro eftersom barn som springer upp och ner för trappor kan bli ganska bullriga. Trapplöpare kan vara effektiva för säkerhetsändamål också eftersom polerade trätrappor kan vara mycket hala.

Trapplöpare finns i 27 tum och 32 tum bredd, vilket är den normala trappstorleken i husen i USA och säljs med linjär fot. Materialet som används för trapplöpare är antingen ull eller syntetfibrer eller ibland en kombination av båda. Det finns en stor variation att välja mellan, från den vanliga färgen till de snygga färgerna med komplicerade mönster.

Ibland täcker trapplöpare inte hela trappens bredd, 4 tum trä är synligt på båda sidor med löparen i mitten för att ge ett elegant utseende. Vid en bredare trappa lämnas mer trä upptäckt av löparen. Kontrasten mellan färgen på löpare och trä ser bra ut och rälsmönstret kommer att sticker ut.

När det gäller längden på löparen har du många val, men vanligtvis slutar den under bottenbanan och på toppen kommer den att sluta på baksidan av toppmönstret. För smala trappor är varje trappa täckt helt som mattor och den fortsätter helt från bottenlandningen till toppen. Det måste finnas en viss samordning mellan hallmatta och trappan för kontinuitet och symmetri.