Home / Dekoration / Japandi inredningsidéer
Japandi inredningsidéer

Japandi inredningsidéer

Japandi (eller skandinavisk) är en av de senaste inredningstrenderna i år just nu och den är här för att stanna. Vad är Japandi? Detta är en blandning av två stilar: modern och rustik skandinavisk och traditionell elegans av japansk inredning. Föga överraskande är dessa två stilar blandade till en. Båda handlar om att skapa funktionella interiörer med några statement-bitar och inte mycket dekor. Tillsammans skapar dessa stilar en fantastisk version av minimalism som är mysigare och bekvämare än den är: nordisk stil har mysiga rustika accenter, medan japansk design erbjuder en mer varierad färgpalett och värme. Intresserad? Låt oss sedan titta på några principer genom vilka du kan bygga en sådan interiör.

kontrasterande färger

Den skandinaviska stilen har en blandning av ljusa, neutrala toner, naturliga träslag och pastelldetaljer. Den japanska stilen har betsade eller ljusa träslag omgivna av slående svarta accenter. För att få ett Japandi-rum, skapa en blandning av mörka toner och ljust trä, accenterna behöver också vara monokroma om du vill lägga till levande accenter med en naturlig känsla, t.ex. B. Inomhusväxter. Prova ett tidlöst svart + vitt + ljust trä för ett vackert, modernt och mysigt rum.

Välj möbler av båda stilarna

Både skandinaviska och japanska möbler kännetecknas av rena linjer och funktionalitet, men det finns vissa skillnader: Nordiska möbler är oftast ljusa, och japanska möbler är ofta mörkare i färgen och mer eleganta i formen. Använd en blandning av möbler – vissa delar i en stil, andra i en annan, tveka inte att använda olika nyanser av trä och både böjda och raka linjer, de kommer att lägga intresse till rummet.

Lägger till instruktionstillbehör

Du kommer inte att se många tillbehör i varken nordiska eller japanska rum eftersom dessa stilar handlar om funktionalitet. För att få in den japanska stilen i ditt utrymme, välj några uttalande tillbehör mycket noggrant och ta med dig några. Om du litar på naturliga element som växter för att liva upp interiören, är de en bra idé för båda stilarna. En annan idé är att lägga till accenter med chica naturmaterial som sten. När du inreder ett badrum kan du ställa badkaret på en stor stenplatta med rå kant – en stark wow-faktor garanteras! På andra ställen kan man sätta några stenställningar där man vill och visa upp något.

25 trendiga Japandi-inredningsidéer - DigsDi
25 trendiga Japandi-inredningsidéer |  Retro heminredning, retro.
25 trendiga Japandi-inredningsidéer |  Skandinaviskt vardagsrum.
Japandi Interior Style, de senaste trenderna inom dekoration av modern hem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*