Home / Dekoration / Japansk vardagsrumsinredning

Japansk vardagsrumsinredning

Den japanska stilen är väldigt speciell och skiljer sig från alla andra asiatiska stilar. Enkelheten kommer från möblernas regelbundna former, den goda organisationen av elementen i rummet och det fria utrymmet runt dem. Japanska hem tar också in naturen genom stora, vidsträckta fönster som ger en vy över naturen från alla vinklar.

Vardagsrum i japansk stil har den enkelheten, den där komforten, det lugnet och moderniteten, ibland ultraminimalistiska element, och ordet Zen sammanfattar allt. Rent och snyggt boende, att hålla fast vid balans, ordning, gamla seder och kärlek till naturlig skönhet – det är vad ett japanskt vardagsrum handlar om. Hur kan du lägga till en japansk stil till ditt vardagsrum?

färgpalett

Japanska hus är vanligtvis inredda i naturliga färger som härrör från det bruna i träelementen och det gröna i växterna. Grå och neutrala toner är vanliga i alla rum. Resultatet är ett lugnande, lugnande modernt utrymme. Glöm inte krukväxter för att få in mer natur inomhus. Att lägga till traditionella japanska växter som bonsai och bambu till ditt hem ger det en liten japansk kulturell touch. Fyll huset med naturligt ljus – gör stora fönster och taköppningar med takfönster. Försök att hålla dina fönster fria från hinder. Men om detta inte är möjligt, välj en enkel bambuskärm eller genomskinliga, fläckiga gardinpaneler.

Möbler i japansk stil

Vardagsrum i japansk stil är inte trånga eller fyllda med möbler. De flesta möblerna är vanligtvis låga, moderna, lakoniska och det finns golvkuddar. Du kan köpa ett traditionellt japanskt varmbord som kallas kokatsu, som används till allt från te till studier. Placera dina möbler på en tatami, en traditionell japansk matta. Ett annat alternativ är att använda moderna klara möbler gjorda av naturligt trä. Belysningen ska vara kantig och modern.

Trä och bambu dekor

Naturliga träelement är ett av de bästa sätten att harmonisera rymden och de är karakteristiska för varje asiatisk interiör. Mycket populär i österländska hem, bambu är en stor träsort. Bambu kommer att tillföra en cool japansk smak till ditt rum. Varje rena och fridfulla rum är accentuerat av bambu och har ett asiatiskt-inspirerat utseende.

Skjutdörrar eller skärmar i japansk stil

Skärmar är en oumbärlig del av japanska hem då de ofta är små och det är viktigt att spara varje tum av utrymme. En autentisk japansk skärm kallas en shoji och är ett viktigt designelement i japanska hem. Moderna versioner av sådana skärmar är kommersiellt tillgängliga och kommer säkerligen att lägga till en cool asiatisk stil till ditt hem, även om de inte är skiljeväggar, bara väggdekorationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*