Diamantringar för män

Smaragd, diamant och vitt guld, perfektion.

När ett köp köper en förlovningsring till sin fästman, anstränger han sig mycket för att göra den perfekt för henne men när det gäller att välja sin egen förlovningsdiamanring är det allt främmande språk för honom. Han är inte särskilt bekant med mönster som passar honom bra för hans stora dag. När du köper en diamantring till en man bör det vara ett modeuttalande för honom och borde matcha hans personlighet och stil. Men han bör göra sig bekant med en högkvalitativ diamant som finns på marknaden och även olika ringstilar som finns i olika butiker. Att förstå hans val kommer att göra processen enklare och mindre överväldigande och mindre skrämmande uppgift. När man köper en diamantring för män bör man tänka på följande:
  1. Karatstorlek: Att välja rätt storlek på diamantringen är mycket viktigt. Det bör vara för tungt eller för lätt. En bra allmän regel är att diamanter som är en karat har ungefär storleken på diametern på ett blyerts radergummi. Generellt sett är diamantringar för män inte större än en karat och bör därför överväga om man vill gå till en större diamant eller många mindre diamanter.
  2. Diamantform: Välj mellan fyrkantig, rund eller traditionell diamantform för din ring. Detta påverkar i slutändan diamantens storlek på hur det ser ut i ringen. Män går oftast på rund form för sina diamanter. Princess Cut fungerar också bra på herrsmycken
  3. Klarhet: De diamanter som används i ringen bör vara felfria för blotta ögat. Vissa brister är tillåtna så långt det inte ses. Det bör säkerställas att diamantringar för män ska köpas med en lägre tydlighetsklassificering vilket också sparar lite pengar
Att köpa en diamantring till en kvinna är helt annorlunda när man köper för en man. För män är det lättare eftersom alternativen är färre.