80-talsklänningar

Soft-Weve, 1959

Soft-Weve, 1959, via Flickr. Soft-Weve vinner för de mest eleganta reklamkampanjerna för toalettpapper någonsin. Dessa fantastiska annonser gick i flera år. Designerkläder på modeller med TP. Trevlig! 1959.

Inuti din hjärna måste du ha dina gymnasieminnen. En av de mest minnesvärda händelserna som är trolig är promkvällen. Nåväl i dag försöker många av dem avslöja sina bilder genom att klä sig ut i årtionden sedan.

På 80-talet poufy klänningar, funky utseende och metalliska färger var på mode, och de flesta av flickorna sågs i den. Dessa typer av klänningar är roliga för alla fester och evenemang. Vad du anser skrämmande i nuet, var det yttersta modet under detta decennium. Nu dagar, många modedesigner får inspiration från det mönstret och många unga flickor lockar mot samma.

Priset på dessa typer av klänningar verkar nu mycket högt och är svårt att hitta på den lokala marknaden. Men det finns många designerbutiker och butiker som nu säljer dessa klänningar. Tja, med inspiration kan du själv designa din promenadeklänning. På många gymnasiums evenemang antas det som ett tema. Så det är bra att ta en titt på kollektionen. Flickor gillar att bära olika klänningar, några nämns här:

Ruffled prom nattklänning:

Nu används rufflesna för en liten flicka, men då var det den högsta moden. Axelbandslösa klänningar med massor av rufsar är bundna på sidan. Vissa klänningar bär rufsar från toppen av dreesna till hela vägen. Ju mer ruffles det har desto mer flyger det när flickan snurrar. Utseendet var ganska girigt och färgen var rosa, lila, röd etc.

Funky look promenadklänningar:

Förutom polka prickar, funky och glamorösa utseende var populärt i händelser. Ljus färg, blommönster, stropplös design, knälängdstil var en vanlig bild att se. Blomman brukade vara ganska stor och designad på fluffigt sätt. Dessa klänningar kan dock ha polka prickar också.

Metalliska färger på promklänningarna:

Tillsammans med de djärva trycken var metalliska och texturerade klänningar i mode på den tiden. Det fanns ingen skyldighet att gå med den speciella skuggan; flickor kunde välja valfri texturerad färg. Det används för att lägga till de glittrande effekterna på dansgolvet, eftersom det glittrar när ljuset träffar.

Ballongärmar på promklänningarna:

Puff- och ballongstil var det pågående mode på den tiden. Många flickor brukade poufy för att lägga till accent i klänningen. Denna typ av ballongärmar var slitna för att göra en illusion av större axlar som var vanligt utseende under decenniet. De serverar ofta ett slitage för att täcka huvudet, det gör att du ser girlig ut. Denna typ av klänningar bleknade i början av 90-talet.